Dit weblog gaat over onze verhuizing naar de
M.C. Addicksstraat 41, 1063 VX, Amsterdam

 

Zo zag de planning er uit:
31 maart: is de woning leeg opgeleverd door de vorige huurders
1 april tot 22 mei: woningbouwvereniging voerde groot onderhoud uit, zoals CV, nieuw keukenblok....
23 mei tot 5 juni: zijn wij zelf aan het opknappen geweest
6 juni: verhuizing

Datum:

Omschrijving Klik op het plaatje voor de foto's

15 april 2007:

Tuin update En dan is de beurt aan de tuin. Snoeiensnoeiensnoeien... en dan plantenplantenplanten.... en dan wachten. Gaat het groeien, en zo ja wat dan, en waar dan... de spanning is te snijden, het weer is prima om het van dichtbij in de gaten te houden ;-)

7 juni 2006:

IJs! En plotseling is de M.C. Addicksstraat een stuk gezelliger. De nieuwe vriezer doet het goed, het begint eindelijk een beetje op zomer te lijken, en dus wordt er ijs gegeten en met de buren gekletst. Overigens werden we al vanaf het begin door alle buren in de straat zeer welkom geheten, heel fijn ;-) En hebben we ons eerste avondeten in de tuin! Ja, daar doe je het dan allemaal voor. Papa heeft natuurlijk als eerste taak het gezin weer 'online' te brengen, zodat we vrolijk kunnen doorgaan met het updaten van dit weblog. We zijn nog niet klaar!

6 juni 2006:

De grote dag! De verhuizing naar de M.C. Addicksstraat! Dat betekent: het laatste ontbijt in de Rozenstraat, waar het fijn toeven was, maar toch zijn we blij dat we naar ons nieuwe, eigen huisje mogen. Dus gauw op pad om de laatste voorbereidingen te treffen. De wagens arriveren om kwart voor 11. In de verhuisploeg bekende gezichten, en er wordt (weer) met grote voortvarendheid begonnen, maar nu natuurlijk de spullen naar binnen! ;-) Wij vragen ons af of het wel gaat passen. Gelukkig blijkt de zolder groot genoeg om heel veel spullen neer te zetten, al is het toegangsgat wat klein (maar dat gaat nog veranderen, we gaan nog een vaste trap maken met een fatsoenlijke entree). In krap 3 uur staat ons huis vol, en vertrekken de verhuizers weer, en kijken wij tegen een hoop werk aan. (Maar niet aan denken anders ren je hard weg ;-)

5 juni 2006:

De verhuizers mogen komen. De (slaap)kamer van Corinne en Menno is ook helemaal klaar, en daarmee zijn wij klaar voor de verhuizers: de spullen kunnen in de kamers geplaatst worden. We moeten daarna nog de gang beneden en de overloop boven vloerbedekking leggen, en de trap moet nog gedaan. Daarom nog maar eens een serie foto's van alle 'maagdelijk' lege kamers voordat alle zooi er in komt.

4 juni 2006:

Afvinken. De huiskamer was al klaar maar opgeruimd lijkt het echt iets te worden ;-) In de keuken werkt het nieuwe gasfornuis al, dus kan er gekookt worden. De vriezer staat in de schuur en de nieuwe koelkast wordt woensdag bezorgt. Gisteren was de kamer van Pepijn al klaar (verven en de vloerbedekking er in), en vandaag was dat ook het geval met de kamer van Malou. Het schilderwerk in de slaapkamer van Corinne en Menno is ook klaar dus kan morgen daar ook de vloerbedekking in en zijn we klaar voor de verhuizer. Dan moeten alleen nog de gangen beneden en boven van vloerbekleding voorzien worden. Hans was er en ook Hanneke weer. De kindertjes waren uit logeren bij een vriendinnetje uit de onderbouw van Pepijn, Bibi.

1 juni 2006:

Huiskamer en keuken zijn klaar. In de huiskamer en keuken is alles geschilderd en ligt de vloer er in. Moet alleen nog een beetje afgewerkt worden. Ook boven schiet het lekker op, in de kamer van Pepijn is het schilderen klaar, en bij Malou ook al bijna. Tijd om op jacht te gaan naar tapijt voor de bovenverdieping! Met wat 'couponnetjes snuffelen' hebben we wat leuks gevonden van goede en nog betere kwaliteit, en dat voor weinig ;-)) waar ook nog een leuk tapijtje voor in de huiskamer van is te maken.

28 mei 2006:

Het werk vordert gestaag. Schuren en schilderen in de huiskamer en keuken is klaar dus kan de vloer er in. Tante Hanneke kwam helpen, en 's middags brachten opa en oma de kindertjes weer terug, en die werden natuurlijk ook meteen aan het werk gezet.

25 mei 2006:

Taart! Gisteren kwamen opa en oma Sprenger langs met de eerste taart, en natuurlijk de nodige adviezen. En verf, en materialen, heel fijn! 's avonds hebben zij de kindertjes meegenomen. Die gaan een paar dagen bij opa en oma logeren, zodat Jut en Jul aan het werk kunnen. En dat deden zij ;-))Na een dagje schuren was de huiskamer reeds klaar en kon de eerste verf er al opgesmeerd worden. Als het over verf gaat is Corinne direct in haar element.

23 mei 2006:

YESSSSSS!!!! We hebben de sleutel! ;-))))) Woningbedrijf Het Oosten heeft op tijd Het Groot Onderhoud afgekregen, en zo konden wij als geplant, het huurcontract tekenen en de langverwachte sleutel in ontvangst nemen.De woning is in goede staat opgeleverd. De plafonds zijn al helemaal klaar, de wanden zijn glad en kunnen zo geverft worden, we kunnen dus meteen beginnen met mooi maken ;-)) Opa en oma Herstel konden zich niet langer bedwingen en kwamen meteen even kijken, en de kindertjes konden hun eigen kamer bewonderen. Fotooooooo'sssss!! ->>

27 april 2006:

Ons huisje in de Rozenstraat. Wonen in de Jordaan heeft ook een hoop bekoringen ;-) en daarom was het tijd om met onze kinderen na het avondeten even een rondje te maken door onze nieuwe (tijdelijke) buurt. En ook hier spreken foto's meer dan woorden.

26 april 2006:

Wij zijn druk bezig te Herstellen ;-) van de verhuizing. Ons nieuwe (tijdelijke) huisje in de Rozenstraat zijn we beetje bij beetje aan het inrichten, en dat moet ook gebeuren met de computer, want de grote comp van Menno is ook met de inboedel mee in opslag.

24 april 2006:

De verhuizing! Tja, 'een foto zegt meer dan duizend woorden' luidt het spreekwoord. Op de dag van de geboorte van Pepijn (29 maart 1998) was de boom in 'onze' tuin helemaal in bloei. Dit jaar kwam pas vandaag (24 april!) het eerste bloempje uit. Een auto moest worden weggesleept, die had niet op het parkeerverbod gelet, bleek later de buurvrouw te zijn ;-( We hebben de dag afgesloten met een lekker maal in de Vliegende Schotel.

22 + 23 april 2006:

Inpakken! Het gaat nu wel erg snel allemaal. Er komen dit weekeinde verschillende hulptroepen om in te pakken. Na (nog) 2 dagen hard werken is alles (nagenoeg) klaar voor de verhuizing.

21 april 2006:

Donderdag 20 april kwam de verhuizer dozen brengen, vanochtend was de vergunning om de parkeeplaatsen vrij te maken rond, dus werd de wegsleepregeling geplaatst. De eerste helpers zijn geweest om in te pakken en de kinderen maken zich op voor een van de laatste nachten, dus daar moeten wat foto's van gemaakt worden voor later.

19 april 2006:

Voorlopig trekken we in het huis van een oom van Menno, in de Rozenstraat, hartje Jordaan, maar we kijken nog steeds uit naar een meer geschikte plek. Suggestions anyone? ;-)

18 april 2006:

Vandaag is de verhuizer langs geweest om onze bende op te nemen. Maandag 24 april wordt Adm. de Ruyterweg 177-2 leeg gehaald, en onze boedel opgeslagen. Voorlopig trekken we in het huis van een oom van Menno, in de Rozenstraat, hartje Jordaan. De kinderen vinden het maar spannend.

16 april 2006:

Oh ja, ook nog pasen. Dan maar wat fotootjes er tegenaan anders wordt het zo saai ;-)

14 april 2006:

En plotseling gaat het heeeel snel. Donderdag 13 april kregen we te horen dat we 23 mei de sleutel krijgen van ons nieuwe huis. Dat betekent dat dan ook het Groot Onderhoud klaar is. Er komt een nieuw keukenblok in, bruine tegels gaan er uit, een CV installatie met warmwater voorziening, zodat we geen geiser meer in de keuken zullen hebben. Die 'schattig groene' badkamer tegeltjes gaan er uit en er komt 'nieuw wit' in ;-)

9 april 2006:

Wij hebben onze zolderberging leeg gehaald, zodat men daar aan het werk kan. Dit staat nu in onze huiskamer;-( De kinderen uitlogeren bij tante Hanneke, en voor ons een goede gelegenheid om alles door te nemen en eens flink op te ruimen.

3 april 2006:

Vanochtend gesproken met de woningbouwvereniging, met de persoon die (daadwerkelijk) gaat over het uitvoeren van het groot onderhoud. Die meldde ons dat het niet 3 weken gaat duren zoals ons (eerst) verteld was maar wel 6 tot 8 weken. De planning en de plannen kunnen dus 'aardig' aangepast worden :-((

2 april 2006:

De vorige bewoners hebben de sleutel ingeleverd, dus gingen wij even gluren hoe het was achter gelaten. De woning was leeg, en het zonnescherm, dat wij eerst zouden moeten overnemen hing er nog, dus.....;-)

4 maart 2006:

Onze eerste kennismaking met de woning.
Plattegrond met de eerste foto's
[ Get CoffeeCup - HTML Editor & Web Design Software ]